Продажба на имоти в София - 5 идеи за бърза продажба

dom6000.com - недвижими имоти - продажби и наеми

Продажба на имоти в София - 5 идеи за бърза продажба или как да реализираме сделка за имот, следвайки няколко лесни стъпки.

Според статистика в Имотния регистър, сделките за продажба на имоти в София през 2019 година бележат лек спад в сравнение с 2018 година, но все още си остават на високи нива. Въпреки това собственици на имоти изпитват затруднения да продадат имотите си и обявите им в сайтовете стоят с месеци, а понякога с години.

Тогава логично възниква въпросът: Какво трябва да се предприеме при продажба на имоти, за да се реализират бързо и на добра цена?

  1. Подгответе имота си - независимо от състоянието си, имотът трябва да е чист и освободен от лични вещи, осветен и подреден. Тук, най-проблемни се оказват имотите, които са отдадени под наем и се продават. Често наемателите умишлено или неволно не поддържат имота в добър търговски вид. Затова е добре да се постигне писмена или устна договорка с наемателите за състоянието на имота, когато в него се правят огледи за продажба.
  2. Консултирайте с нотариус изрядността на документите си за собственост - има имоти с изрядна документация, но и проблемни, при които в различни документи за собственост има разминаване в квадратура, наименование на адреса, идеалните части и т.н. Затова е добре да се потърси мнението на специалисти какви документи и къде трябва да се извадят, за да е готов имота за сделка.
  3. Анализирайте пазара и определете най-подходящата офертна цена - цените, на които се продават имотите и офертните цени често се разминават. Цената е един от най-важните фактори за успешната продажба. Тя зависи от местоположението, състоянието, етажа, строителството и т.н.
  4. Направете професионални снимки на имота
  5. Рекламирайте имота си във водещи сайтове за имоти

 

 

Необходимо е уточнение: въпреки общите насоки, които могат да се дадат за успешни сделки с имоти, всяка продажба на имот е много индивидуална и зависи от редица фактори и специфики, свързани с конкретния имот, както и с моментната характеристика на пазара за имоти.

Ако искате да се доверите на професионалисти в имотния сектор за продажба на имоти, свържете се с нас.